Warboel

290px-New_York_City_GridlockEr blijkt in ons land (België) een kleine politieke partij te bestaan, met aanhang vooral in het Franstalige gebied (Brussel en Wallonië), die Islam heet, en als belangrijkste doel heeft van België een islamitische staat te maken met de sharia als wetboek en herinvoering van de doodstraf, al beweert men bij hoog en bij laag dat men dit zal doen binnen het kader van de hier te lande vigerende democratie. Dat lijkt me een flink huzarenstukje.
De partij, die al enkele jaren blijkt te bestaan en her en der ook enkele gemeenteraadsleden heeft, maar onlangs in twee is gescheurd (Salem heet het afgescheiden deel), wordt door de (extreem-) rechtse partijen afgedaan als de duivel, die middels wijwater uit ons land moet worden weggejaagd. Bart De Wever zal zich persoonlijk inspannen de partij te doen verbieden. Dat zal hem niet lukken; we horen hem er ook niet meer over.

Anderzijds hebben we intellectuelen-columnisten als Marc Elchardus en Walter Zinzen, die de partij Islam met haar belangrijkste doelstelling – de islamisering van België – beschouwen als een geschenk voor de democratie en als toppunt van vrije meningsuiting. En ach, veel stelt het immers toch allemaal niet voor?! Maar het vuurtje van de polarisatie is ondertussen weeral opgestookt.

De redenering van een Elchardus en een Zinzen opbouwen op stevige grond lijkt me eveneens een huzarenstukje: een politieke partij die dergelijke doelstellingen heeft beschouwen als een geschenk voor de democratie en als sublimatie van de vrijheid van mening. Elchardus en Zinzen c.s. wijzen er bovendien op dat Islam ook de vernietiging van de democratie voorstaat. Maar zolang ze geen daden stellen, geen probleem: vrije meningsuiting. Hoe rijm je dat?

Nu hebben we daar al wel wat ervaring mee: Vlaams Belang en N-VA streven al even openlijk naar de finale afschaffing van België. Het verschil tussen Islam, VB en N-VA zit ‘m dus enkel en alleen in het religieuze en het zogezegde verlichtingsdenken?

Islam wil op het openbaar vervoer mannen en vrouwen scheiden, De Wevers N-VA scheidt diverse bevolkingsgroepen, zij het niet door te bepalen op welke bank ze in de autobus mogen zitten, maar door ze op subtiele wijze tegen elkaar op te stoken.

Het is heel jammer dat de media vooral hebben gefocust – zo noemt men dat tegenwoordig – op het scheiden van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer; wat uiteraard connotaties oproept met de (niet altijd openlijke) apartheid (vroeger) in Zuid-Afrika, in Israël en de VS – maar de kern – de beoogde islamisering van België niet diepgravend aan bod heeft laten komen.

Ik vind het een warboel. Zo’n partij als de Islam, daar schrik ik echt van; anderzijds meen ik dat “wij” onze islamitische landgenoten al decennialang in de kou laten staan als het erop aankomt hen te steunen in de bouw/inrichting van fatsoenlijke gebedshuizen. Maar om nu als intellectueel-columnist te gaan schrijven dat de partij Islam een geschenk is voor de democratie en de vrije meningsuiting, ik weet niet, maar is dat niet wat overdreven op z’n minst?!

Ik vind het een vreselijke warboel.

Een warboel in het hoofd.

Een gedachte over “Warboel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s