Eerste tegenkomst

hinauslehnenEen mens komt tegenwoordig veel tegen. Niet per se zoveel méér dan vroeger, maar er is wél veel meer dat alomtegenwoordig is. Veel meer waar je niet aan ontkomt. Geconfronteerd mee wordt. Media veroorzaken het voortdurende stromen van informatie. Over zoveel verneem je ook veel standpunten en je wordt vaak geacht zelf een standpunt in te nemen. Of het wordt helemaal niet van je verwacht, en krijg je de indruk dat je standpunt er niet toe doet, niet de moeite waard is, dat je een te veronachtzamen individu bent. Je hebt dat standpunt nochtans wel degelijk, alleen kun je het niet kwijt op een plek waar het overeind blijft, het niet wegzakt in het drijfzand van Facebook en Twitter en on-line lezersrubrieken van kranten. Schelden doet geen pijn. Nee?

Is het vrijheid van meningsuiting als je je mening alleen maar voor jezelf moet houden?

Begin ik om die reden met deze blog? Deels misschien wel, ja. Ik merkte in elk geval dat ik zoveel impressies opdeed die niet tot expressie kwamen, dat ik het de hoogste tijd vond zelf initiatief tot meedelen te nemen. Op ongeregelde tijdstippen. Zonder dwang. In mijn levenstijd zijn er op mijn leeftijd geen tijdstippen meer die vastliggende punten op de lijn van mijn leven zijn. Wat op me afkomt – ik zal zien wat ik ervan vind, of ik het de moeite waard vind er iets van te vinden, en of ik dat onder woorden kan brengen, wat ik zorgvuldig wil gaan doen, want het broodgedwongen schrijven dat ik zolang heb gedaan, heeft een herkansing in vrijheid nodig.

Wir werden hinauslehnen. Auf jeden Fall ja. Aber nicht spucken.

Ik hoop er u een plezier mee te doen.

Gegroet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s